Alu ramen

Aluminium ramen zijn sterk en robuust, verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en zeer onderhoudsvriendelijk. De systemen voor aluminium ramen en deuren voldoen aan de vereiste goedkeuringen, welke een hoogwaardige kwaliteit garandeert. Wij werken met profielen van 'Blyweert Aluminium' en 'Schuco'.

Wij zijn ook verdeler van de ANAF sierpanelen en PRESENCE veiligheidsdeuren

Systemen

Apollo

Apollo is een 2-kamer raam- en deursysteem in hoogwaardig aluminium dat een optimale basiskwaliteit biedt qua isolatiewaarde.

 

Door zijn Uf-waarde tot 2,6 W/m2K is dit systeem uiterst competitief in zijn prijscategorie.

 

Apollo biedt een oplossing voor de meeste standaard toepassingen van ramen en deuren en is zeer vlot te verwerken door geautomatiseerde bewerkingscentra, wat een positief effect heeft op de kostprijs van het eindproduct.

 

Apollo is zowel geschikt voor het gebruik van Euronutbeslaggroef aluminium als voor Euronutbeslaggroef pvc.

Harmonia

Harmonia is een vouw-deursysteem waarbij alle vleugelelementen zijdelings, zowel volledig links als volledig rechts, in accordeonvorm kunnen worden weggeschoven.

 

Hierdoor ontstaat een volledig vrije raamopening die een perfect panoramisch uitzicht biedt op de omgeving. Harmonia biedt bijgevolg een juist antwoord op de huidige vraag naar meer contactmogelijkheid tussen de binnenruimtes van de woning/appartement en de naaste omgeving: terras, tuin, zwembad, spa, ... Perfect geschikt dus voor de living, de tuinkamer, het appartement met zicht op een dakterras, de veranda, de poolkamer, ...

 

Harmonia biedt ongekende mogelijkheden qua esthetiek en performantie en bestaat uit hoogisolererende slanke aluminiumprofielen met speciaal voor deze toepassing ontworpen accessoires.

 

Zeer bijzonder zijn de inklapbare gepatenteerde design handgrepen die zorgen voor een eenvoudige bediening van de vleugelelementen en een perfecte stapeling ervan toelaten.

Dank zij de speciale isolatietechniek staat Harmonia garant voor stevige isolatiewaarden: een Uw waarde van 1.92 W/m2K (raam afm 3600x2700mm met dubbele beglazing 1.0 en 4 vleugelelementen). Een hoge luchtdichtheid en wind-en waterdichtheid tenslotte vervolledigen de garantie op maximaal comfort.

 

Hercules

Hercules is een 3-kamer raam- en deursysteem in hoogwaardig aluminium dat een verhoogde kwaliteit biedt qua isolatiewaarde en stabiliteit.

Zowel de kader- als de vleugelprofielen bevatten vooraan een supplementaire derde kamer met extra hoekverbinding die een

verhoogde stevigheid garanderen. De omegavormige isolatiestrips in glasvezelversterkt polyamide garanderen een

lage Uf-waarde tot 2,8 W/m2.

 

Hercules biedt een oplossing voor de meeste standaard-toepassingen van ramen en deuren en is zowel geschikt voor het gebruik van Euronutbeslaggroef aluminium als voor

Euronutbeslaggroef pvc.

Hercules bevat identieke, hoogkwalitatieve assemblageaccessoires als het standaard- systeem Apollo en is hiermee even vlot verwerkbaar.

 

Hercules bestaat in verschillende stijlvarianten:

Standaard, Planea- en Linea-uitvoering. De 100% compatibiliteit tussen de systemen Apollo en Hercules maakt het verwerken bovendien zeer eenvoudig voor de vakman.

 

Hermes

Hermes® is een 3-kamer raam- en deursysteem in hoogwaardig aluminium dat een verhoogde kwaliteit biedt qua stabiliteit

gecombineerd met een extreem hoge isolatiewaarde (Uw< 1,37 W/m2K*). Zowel kader- als vleugelprofielen zijn vooraan voorzien van een supplementaire derde kamer met extra hoekverbinding die een verhoogde stevigheid bieden.

 

De gebrevetteerde labyrint-isolatietechniek (spidertechnology®) garandeert zeer lage Uf-waardes onder de 2 W/m2K*. De omegavormige isolatiestrips zijn te verkrijgen in 2 basiskwaliteiten: de klassieke glasvezelverstrekte polyamide strips (hoog isolerend, Hermes®) en de nieuwe ABS strips (hyper isolerend Hermes® Hi)

 

Hermes® heeft langs de buitenzijde een speciale vormgeving, perfect harmoniërend met traditionele en retro-bouwstijlen. De glaslatten bezitten eveneens deze sierlijke retrostijl. Bijpassende kleinhouten en clipsprofielen voor op T-profielen zijn voorzien. Hermes® biedt een oplossing voor de meeste standaardtoepassingen van binnendraaiende ramen en is geschikt voor het gebruik van Euronutbeslag.

 

 

Hestia

Hestia is een geïsoleerd systeem in hoogwaardig aluminium voor het vervaardigen van schuifelementen met Euronutbeslaggroef aluminium.

 

Het maximale gewicht van de schuivende delen bedraagt 250 kg (dubbele wielen). Het systeem heeft de mogelijkheid om te werken met een monorail, een duorail en een tri rail.

De maximale vleugelhoogte bedraagt 3.40 m afhankelijk van het vleugel-gewicht en de toepassing.

 

Alle kader- en vleugelprofielen zijn 3- kamerprofielen, die garant staan voor een verhoogde stabiliteit en isolatiewaarde. T·profielen uit de Apollo-reeks zijn toepasbaar in de vleugels. Hestia wordt erg geapprecieerd door de vakman vanwege zijn eenvoud in verwerking en assemblage, maar vooral door zijn stevigheid.

 

Kolos

Kolos® is het eerste hoog isolerend schuifdeursysteem met de gepatenteerde Spidertechnnology® van blyweert aluminum.

Een haast ongekende vrijheid in afmetingen, bedieningscomfort en stevigheid zijn typische kenmerken van Kolos®.

 

Door toepassing van de modernste coëxtrusietechnieken en het Spidertechnology® isolatieconcept bereikt de Kolos® tot op heden ongekende Ut-waarden op schuifdeurgebied en bewijst blyweert aluminium eens te meer zijn rol van innovator.

 

Niettegenstaande vleugelgewichten tot 400 kg mogelijk zijn behoudt het Kolos® schuifdeursysteem zijn natuurlijke slankheid. Op deze manier is Kolos® perfect compatibel en combineerbaar met het TRITON® HI raam en deursysteem.

 

Kolos® is verkrijgbaar in zowel mono- als duo uitvoering. een hefschuif uitvoering is voorzien.

 

Kolos® is standaard met een 5-puntsluiting uitgerust en ook inbraakvertragende glaslatten zijn toepasbaar. Kolos® geeft u de keuze uit meer dan 400 RAL-kleuren in glans, mat of structuurlak afwerking. Dit zowel in uni- als bicolor uitvoering

 

Kolos® is standaard met een 5-puntsluiting uitgerust en ook inbraakvertragende glaslatten zijn toepasbaar.

 

Kolos® geeft u de keuze uit meer dan 400 RAL-kleuren in glans, mat of structuurlak afwerking. Dit zowel in uni- als bicolor uitvoering.

 

Oculto - innovatie 201.5

Oculto is het nieuwe raamsysteem met verdoken vleugels uit het blyweertgamma en is bestemd voor de Europese markt.

 

Het systeem biedt nooit geziene opportuniteiten op het vlak van montage, duurzaamheid en isolatienormen. Door middel van ABS-isolatietechnologie verkrijgen we Uf-waarden vanaf 1,22 W/m2K.

 

Oculto is onderhoudsvriendelijk en ideaal voor lage-energiewoningen of passiefwoningen. Topdesign is een ander kernwoord, vlak en strak design van binnen en van buiten.

 

Oculto kenmerken:

Bouwdiepte raam:

Kader: 82mm

Vleugel: 91 mm

Sponningshoogte: 14 mm

Beslag: 16 mm groef

Glasdikte tot 75 mm

Thermische Uf-waarde vanaf 1,22W/m2K

 

 

 

 

ThemisHi

Themis Hi is een geïsoleerd 3-kamer raam- en deursysteem in hoogwaardig aluminium. Themis Hi combineert het slanke uiterlijk van stalen ramen met alle voordelen van het energie-efficiënte aluminium.

Door de unieke gebrevetteerde Spidertechnology® van blyweert aluminium behalen we ongeziene isolatiewaarden met Themis Hi (Uf waarde vanaf 1,5 W/m2K). Esthetiek en energiebesparing vormen zo het perfecte raam.

 

Zowel kader- als vleugelprofielen bevatten vooraan een derde kamer met extra hoekverbinding, die een verhoogde stevigheid

garandeert.

 

Themis en Themis Hi bieden een oplossing voor de

meeste standaard toepassingen van ramen en deuren en is geschikt voor het gebruik van Euronutbeslaggroef voor aluminium.

 

Karakter, kwaliteit en besparing gaan hand in hand bij Themis en Themis Hi.

 

Een grote waaier van RAL-kleuren is beschikbaar in diverse afwerkingen: glanzend, mat, structuur, structuurmetallic en anodisatie is eveneens verkrijgbaar. Vanzelfsprekend bestaat de mogelijkheid om bicolor toe te passen m.a.w. een verschillende tint binnen en buiten.

 

Door de grote compatibiliteit met de andere blyweert aluminium series vereenvoudigt dit de verwerkingsprocedures en de voorraad accesoires wordt hierdoor drastisch beperkt.

 

TritonHi

Triton Hi werd speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van lage energiewoningen in België. Dankzij de grensverleggende Spidertechnology ® behaalt TritonHi Uw isolatiewaardes tot 1,0 W/m2K.

 

Spidertechnology® is een gebrevetteerde innovatie van Belgische bodem en een revolutie op gebied van isolatie. Een profiel is vanbinnen als het ware een web van isolatiekamers waarin lucht gevangen zit. Letterlijk gevangen want de lucht kan niet meer bewegen en dient daardoor als natuurlijke isolator. De unieke Spidertechnology® van blyweert aluminium zorgt voor ongeziene isolatiewaarden en recycleren gunstiger doordat er geen chemische stoffen aan te pas komen.

 

Bij Triton Hi is er mogelijkheid tot integratie van ventilatie- en nightcoolingroosters, zonnewering, rolluiken en vliegenhorren, ...

 

Triton Hi biedt ook 3 TOPoplossingen voor lage-energiewoningen en heellage-energie woningen:

 

1. HOOGISOLEREND

• Voor energiezuinige woningen

• Triton

• Polyamidestrips

• Dubbele beglazing met isolatiewaarde Ug = 1,1 W/m2k

• Afstandhouders in kunststof: Psi 0,11

• Totale isolatiewaarde van het raam Uw= 1,7 W/m2k

UW BESPARING OP ENERGIEVERLIES: 35 %***

 

2. HYPER-ISOLEREND

• Voor lage energiewoningen

• Triton Hi

• Spidertechnology®

• Dubbele beglazing met Isolatiewaarde Ug = 1,0 W/m2k

• Afstandhouders in kunststof: Psi 0,05

• Totale isolatiewaarde van het raam Uw= 1,3W/m2k

• Slechts zeer beperkte meerprijs tov een standaardoplossing**

UW BESPARING OP ENERGIEVERLIES: 60 %

 

3. HYPER-ISOLEREND

• Voor zeer lage energiewoningen

• Triton Hi

• Spidertechnology®

• Driedubbele of Heat-Mirror beglazing met isolatiewaarde Ug = 0,6 W/m2k

• Afstandhouders in kunststof: Psi 0,034

• Totale isolatiewaarde van het raam Uw= 1,0 W/m2k

• Bij intelligente inbouw in de ruwbouw kunnen deze ramen in aanmerking komen voor passiefbouw

UW BESPARING OP ENERGIEVERLIES: 70 %***

 

Ventà - Innovatie 2014

Ventà is een nieuw en innovatief raamsysteem uit het blyweertgamma en Is bestemd voor de Europese markt.

 

Het systeem biedt nooit geziene opportuniteiten op het vlak van montage, duurzaamheid en isolatienormen. Door middel van ABS-isolatietechnologie verkrijgen we Uf-waarden vanaf 0,89 W/m2K.

 

Ventà is onderhoudsvriendelijk en ideaal voor lage energiewoningen of passiefwoningen.

 

Topdesign is een ander kernwoord, vlak en strak design van binnen en van buiten, schaduwvoeg voor een slanker uitzicht, vlak waterkapje en Ventà is ook ideaal voor beslag met verdoken scharnieren.

 

Ventà kenmerken:

Bouwdiepte raam:

Kader: 91 mm

Vleugel: 91 mm

Sponningshoogte: 25 mm

Beslag: 16 mm groef

Glasdikte tot 75 mm

Thermische Uf-waarde vanaf 0,89W/m2K

Luchtdichtheid: Klasse 4

Waterdichtheid: E1 500A

Weerstand tegen wind: C4

 

 

© Bomaro 2015

info@bomaro.be